Service Hulp

Anker

[]

Miele Premium Partner -- Loewe Premium Partner -- SONOS dealer

Anker

[]

https://www.youtube.com/watch?v=NXZkydxcfrI&list=PLdxYgkS3pFfU4alRx4tRf2i44fNbUrptT

]

Anker

[]

Hier alvast enkele tips die u zelf kan uitvoeren

Voor een herstelling kan u steeds beroep op ons doen.

VAKMAN INBEGREPEN

Maar er zijn enkele veel voorkomende storingen welke u misschien zelf kan verhelpen.

Controleer eerst even deze punten. Lukt het niet? Bel ons dan gerust op. 014/55.68.43

Handleidingen MIELE

WASSEN

De wasmachine, wie kan er nog zonder?

Zonder er bij na te denken gooien we onze kleren uit en de wasmachine doet het werk. Helaas laat de techniek ons wel eens in de steek.

Je zult het altijd zien..terug van vakantie, een berg met was en dan houdt de wasmachine er mee op. Heel vervelend.

Wat kun je zelf doen om het op te lossen?

Er blijft water in de trommel staan

Als er water in de machine blijft staan, betekent dit dat het water niet meer wordt afgepompt. Zit er misschien iets in de pomp of het filter waardoor de afvoer wordt geblokkeerd? Zit de slang dubbel? Of zit de afvoerslang te diep in de afvoer (dit moet maximaal 10 tot 20 cm. zijn).

Wat kunt u zelf doen

• Open het klepje waar het filter achter zit en laat het water weglopen. In de meeste gevallen zit er een slangetje waar dat mee kan.

• Draai het filter los en maak het schoon.

• Controleer ook het filterhuis en probeer of je de schoepen van de pomp nog kunt draaien.

• Controleer ook of de afvoerslang niet verstopt zit.

Lost dit allemaal niets op? Dan is waarschijnlijk de afvoerpomp defect. Draai de afvoerpomp los van het filterhuis en zet de machine op stand: ‘pompen’. Als de schoepen niet gaan draaien, moet de pomp vervangen worden.

De wasmachine centrifugeert niet meer

Meestal zit er te weinig was in de trommel. Hierdoor raakt de machine in onbalans. Centrifugeren lukt dan niet. Zorg voor een goede verdeling van de was en probeer het opnieuw.

Het kan zijn dat het water niet snel genoeg wordt afgevoerd (teveel zeep). Onderneem daarvoor dezelfde stappen als hierboven beschreven (er blijft water in de trommel staan).

Als bovenstaande niets oplost zou het kunnen zijn dat de koolborstels op de motor zijn versleten. Deze zorgen er namelijk voor dat de motor en dus ook de trommel kan draaien. Als ze op zijn, dan moeten ze vervangen worden.

Als laatste kan het zijn dat er teveel of te weinig was in de trommel zit waardoor de machine in onbalans raakt. Centrifugeren lukt dan niet.

De trommel draait niet meer

Maakt de motor nog wel geluid? Dan is waarschijnlijk de aandrijfriem losgeschoten of defect.

Wat kunt u zelf doen?

In dat geval is het altijd verstandig om een nieuwe riem te bestellen die om het vliegwiel van de trommel en de as van de motor moet worden geplaatst. Let op dat de juiste maat wordt besteld. Meestal kunt u het bestelnummer op de oude riem vinden.

Draait de motor ook niet meer? Dan is de motor stuk of zijn de koolborstels versleten (kijk voor dat laatste probleem bij ‘de machine centrifugeert niet meer’.

De wasmachine lekt

• Kijk goed waar het water vandaan komt.

• Controleer of het filter goed dicht zit en niet lekt.

• Controleer of de zeepbak goed schoon is. Haal deze er anders uit en maak deze schoon. Opgehoopte zeepresten kunnen ook voor lekkage zorgen!

• Controleer de afvoer, is deze lek of verstopt?

• Controleer de slangen achter de machine; ze kunnen lekken doordat ze bijvoorbeeld niet goed vastzitten.

• Controleer het rubber van de deur (manchet).

Mijn was is niet schoon!

Meestal ligt dit niet aan een defect van de wasmachine (tenzij de lagers versleten zijn maar dan komen er ook echt vetvlekken in de was).

Doordat wasmachines steeds zuiniger worden, wordt de dosering van het wasmiddel ook steeds belangrijker. Als u te veel zeep gebruikt, blijven er zeepresten achter in de kuip. Bij té weinig zeep zijn dit vuilresten.

Resten van zeep of vuil stapelen zich op en kunnen losraken en in uw kleding terechtkomen. Dit zijn dus de strepen op uw wasgoed.

Voorkomen is beter dan genezen

Onderhoud de wasmachine goed. Dat doet u door regelmatig een wasje op 90/95 graden te draaien. Of de wasmachine zonder was op 90/95 graden te laten draaien met wat soda in de trommel. Zo wordt de kuip goed gereinigd.

Als het probleem zich al voordoet, is het lastig om er vanaf te komen.

Wat u kunt proberen is het volgende:

• Kies een katoen programma 90/95 graden

• Wacht tot het water gaat lopen en trek dan voorzichtig de zeepbak een eindje open.

• Giet een flinke scheut bleekmiddel in het zeepbakje.

• Wacht tot de machine klaar is met water nemen en de trommel een paar keer heeft gedraaid.

• Giet nu met een maatbeker / gieter voorzichtig een 10-tal liter water bij in het zeepbakje. U ziet het waterpijl in de machine stijgen. Laat kookprogramma nu verder lopen.

• Wanneer dit programma ten einde is kan u nog een extra spoelprogramma doen.

Doe regelmatig een kookwas en gebruik waspoeder voor witte was om deze onaangename geuren te voorkomen. Een schimmel wordt gedood bij 73°. Dus hoge temperaturen voorkomen schimmelvorming.

VRIEZEN

Heeft U een combinatiemodel koelkast/diepvriezer zorg er dan steeds voor dat deze in een kamer staat waar kamertemperatuur steeds boven 12° C is.

Is dit niet zo, dan kan het gebeuren dat uw vriesvak niet meer vriest.

Indien uw diepvriezer in alarm gaat controleert u best of de deur nog perfect sluit. Of heeft u pas uw diepvries gevuld?

Bij het bijvullen van verse voeding gebruikt u best de “super”-knop.

Laat warm eten steeds afkoelen voordat u dit in de diepvriezer doet.

KOELEN

Er zitten waterdruppels op de achterwand aan de binnenzijde van de koelkast. Dit is normaal als uw apparaat is voorzien van een automatische ontdooifunctie. Het vocht slaat neer op de achterwand van het koelgedeelte en bevriest. Vervolgens wordt het weer ontdooid tijdens het ontdooiproces. Het ijs smelt en verdwijnt via de afvoeropening in de achterwand van het apparaat.

Let op dat de afvoeropening niet geblokkeerd of verstopt is. De opening kunt u reinigen met een wattenstaafje.

Er lekt water onderaan de groentenbak

Indien er water lekt onderaan de groentenbakken, kan het zijn dat de afvoeropening verstopt is.

Groenten en voedsel bevriezen in mijn koelkast

Indien er voedsel of groenten in uw koelkast bevriezen, stel uw thermostaat dan hoger in en wacht minimaal 12 uur. Controleer of er geen voedingswaar of producten de achterwand in uw frigo raken. Indien het probleem blijft neemt U best contact op met ons.

VAATWASSEN

Regelmatig de filter reinigen lost vele problemen op, zoals slecht was- en droogresultaat van de vaatwasmachine, lekken van het toestel, foutmeldingen, ongewoon lawaai tijdens het programma…..

Soms kan het nuttig zijn uw vaatwasmachine te ‘resetten’. Kijk hiervoor eens de gebruiksaanwijzing. Dit kan verschillend zijn voor ieder merk.

Gebruik regelmatig het programma met de hoogste temperatuur om bacterievorming te voorkomen.

Indien er een foutcode verschijnt op de display, raadpleeg eveneens de gebruiksaanwijzing. Als deze foutcode niet vermeld staat in deze handleiding neemt u best contact met ons op.

DROGEN

Reinig na iedere droogcyclus de pluizenfilter.

Bij droogkasten met condensdroger controleer regelmatig de condensor. Bij deze condensdroogkasten is het ook raadzaam na iedere droogbeurt de wateropvangbak uit te gieten.

Zorg ervoor dat uw droogkast steeds in een goed geventileerde ruimte staat.

Gebruik liefst geen wasverzachterdoekjes in de droogkast. Deze kunnen de vochtsensor beïnvloeden waardoor de droogkast niet goed droogt.

KOKEN

Onderhoud en herstelling kookplaten - Inductiekookplaten - Vitrokeramische kookplaten

De huidige moderne kookplaten zijn bijna allen vitrokeramisch, al dan niet met inductie. Veelal ook niet meer met knoppenbediening, maar met tiptoetsbediening of touch-control. Hierbij kan het gebeuren dat deze bediening niet meer werkt doordat de kinderveiligheid aanstaat of de sensoren zijn niet meer gevoelig voor bediening.

Om het kinderslot te deactiveren volstaat meestal 5 seconden te sensor met de sleutel aan te raken, of raadpleeg uw handleiding om de kinderbeveiliging uit te schakelen.

Indien de sensoren voor de bediening niet meer werken kan je ook eens proberen om de zekeringen van de kookplaat uit te schakelen gedurende 5 minuten en dan de spanning opnieuw terug inschakelen. Is het probleem nog niet opgelost contacteert U ons best om de kookplaat na te zien en te herstellen.

Indien uw vitrokeramiche kookplaat krassen vertoont, komt dit voort van de bodem van uw bak- en braadpannen. Controleer daarom de onderkant van uw pannen. Zorg er tevens voor dat er aan de onderkant van uw kookpotten geen zand zit (bvb. door het schillen van aardappelen kan er zand op uw keukenwerkblad terecht komen).